Handelsbetingelser hos Vektekspert.no

Velg ett av følgende:


Handelsbetingelser for Private
Handelsbetingelser for Bedrifter

Handelsbetingelser for private


§1 Anvendelse

 1. Nedenstående handelsbetingelser (heretter kalt ”vilkårene”) gjelder for salg og/eller levering av enhver ytelse/produkt (heretter kalt ”varen” eller ”ytelsen”) fra Vektekspert.no (Eid av Valueshop ApS, c/o ECOVIS, Postboks 1904 Vika, 0124 Oslo) til privatpersoner i Norge (heretter kalt ”kunden”).
 2. Vilkårene gjelder med mindre annet uttrykkelig og skriftlig er avtalt mellom kunden og Vektekspert.no, og uansett om avtalen er inngått via internett, e-shop, e-post, telefaks, telefon eller på annet vis.
 3. Det er en forutsetning for kundens kjøp å akseptere vilkårene, og kunden oppfordres til å lese grundig gjennom vilkårene.

§2 Ordreprosedyre

 1. Når du har plassert en ordre på vår hjemmeside, vil vårt system automatisk sende en ordrebekreftelse til din e-post. 
  Har du plassert ordren over telefon, e-post eller annet, vil det bli sendt en ordrebekreftelse til din mail, så snart vårt personale har opprettet ordren for deg i vårt system.
 2. Du oppfordres til å skrive ut ordrebekreftelsen umiddelbart etter mottagelsen da denne kan være relevant i forbindelse med ombytting, bruk av angreretten eller reklamasjon.
 3. Når ordren sendes fra vårt lager, fremsendes en faktura for kjøp til kundens e-post.

§3 Priser og betaling

 1. Alle oppgitte priser er i utgangspunktet ekskl. MVA og oppgis i NOK med mindre annet uttrykkelig fremgår.
  Dog bestreber Vektekspert seg på også å oppgi alle priser inklusiv MVA under den oppgitte prisen ekskl. MVA.
 2. Hos Vektekspert kan du benytte følgende betalingsmetoder:
  1. Kredittkortbetaling
  2. Det er mulig å betale med kredittkort hos Vektekspert.no.
   Vi godtar VISA, MasterCard, VISA Electron og Maestro.
  3. KLARNA Faktura
  4. I samarbeid med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, tilbyr fakturabetaling. Betalingen går alltid direkte til Klarna. Forfallsdato er 14 dager fra tidspunktet varene er sendt ut. Faktura vilkårene finner du här.
   Her finner du mer informasjon om Klarna, og  her  kan du lese brukervilkårene deres. Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas  personvernerklæring.
   Velger du å betale med KLARNA, vil du bli bedt om å oppgi ditt personnummer, som KLARNA bruker til en kredittvurdering. Vi sender deg en faktura via e-post så snart ordren er sendt. I mailen og på fakturaen vil du finne en betalingsveiledning.
 3. Vektekspert bruker en betalings-gateway fra QuickPay. Alle kortdata sendes kryptert, så dine opplysninger er sikret. Hvis vi ikke er i stand til å levere hele ordren, kan vi redusere din betaling til den nye ordretotalen. Vi kan derimot ikke øke beløpet, såfremt du ønsker å tilføye en eller flere varer. Hvis du betaler med betalingskort, trekkes beløpet først når varen er avsendt.
 4. Forsinket betaling
 5. Ved for sen betaling påregnes rente etter gjeldende lovgivning.

§4 Levering

 1. Leveringstid
 2. Du kan se leveringstid på hver produktside. Leveringstiden avhenger av hvilket lager produktet sendes fra. Vi har 3-7 dagers levering på de fleste produkter.
  Hvis du kjøper verifikasjon eller kalibreringsbevis, legg til 2 dager leveringstid.
  Vektekspert tar ikke noe ansvar for økonomiske tap ved sen levering.
 3. Fraktomkostninger
 4. Fraktprisen avhenger av ordrens samlede vekt. Du kan se fraktprisen når du legger produktet i handlekurven og går til kassen.
 5. Levering skjer utelukkende til adresser i Norge. Forsendelser til andre land krever særlig avtale, og kunden oppfordres til å kontakte Vektekspert.no for fraktpriser og estimert leveringstid. Vektekspert.no leverer ikke til oversjøiske og utenlandske mottakeradresser.

§5 Eiendomsforbehold og risiko

 1. Alle produkter og varer kjøpt hos Vektekspert forblir Vekteksperts eiendom inntil leveringstidspunktet. Det betyr at risikoen for bortkomst og/eller beskadigelse påhviler Vektekspert inntil leveringstidspunktet. Som leveringstidspunkt anses når varer er levert til deg.
 2. Dog har du risikoen for returforsendelser, med mindre det er snakk om utilsiktet retur innen angrefristens utløp, inntil Vektekspert mottar varene.

§6 Angrerett

Du har 14 dagers angrerett etter den dagen hvor du, eller din angitte tredjemann (ikke transportøren), besitter varene fysisk.  For å kunne utnytte angreretten, skal du ha kontaktet Vektekspert senest 14 dager etter at du har mottatt varene. Etter det har du 14 dager til å fysisk returnere pakken.
OBS: Utgiften ved kalibreringssertifikater og verifikasjoner vil IKKE bli refundert, siden disse er et resultat av manuelt arbeid.

 1. Returkostnader
 2. Kjøperen står for fraktkostnadene ved retur av et angret kjøp.
  Dersom kunden nekter mottakelse, ikke henter sin pakke på leveringsstedet eller har oppgitt feil leveringsadresse, skal kunden betale for returkostnader pluss et administrasjonsgebyr på 100 kroner.
 3. Software
 4. Kjøperen kan ikke angre på kjøp på datamaskinprogrammer hvor lisensen er aktivert eller forseglingen er brutt.
 5. Varens stand, emballasje og innpakning ved returnering
  • Varens stand: Varen kan være prøvd, men ikke blitt tatt i bruk til den grad at den ikke kan selges igjen. Hvis varen ikke kan selges igjen til samme pris, skal kjøperen betale for verditapet i form av nedsatt refundering av kjøpsbeløpet. Se avsnittet Verditap.
  • Original emballasje og tilbehør: Varen skal pakkes forsvarlig i all original og uskadet emballasje. Dette sendes retur med alt medfulgt tilbehør og papirer - heriblant manualer, batterier og ladere. Ved manglende og skadet emballasje, tilbehør og papirer, skal kjøperen betale for verditapet i form av nedsatt refundering av kjøpsbeløpet. Se avsnittet Verditap.
  • Innpakning: Når varen er forsvarlig pakket i original emballasje, skal den ytterligere pakkes forsvarlig. Dette for at selve emballasjen eller produktet selv ikke blir skadet under forsendelsen. Vi anbefaler å pakke varen i en pappkasse som tilsvarer produktets størrelse. Hvis varen ikke er forsvarlig innpakket, så varen selv eller dens emballasje har blitt skadet, skal kjøperen betale for verditapet i form av nedsatt refundering av kjøpsbeløpet. Se avsnittet Verditap.

 6. Verditap
 7. Fastsettelsen av verditapet avgjøres ut fra en samlet helhetsvurdering av Vektekspertens produktansvarlige, som har det største kjennskapet til varenes verdi og salgspotensiale. Det er altså snakk om en individuell vurdering ved hver returnering som er basert på varens stand og eventuelle mangler.

  Følgende eksempler på mangler kan ses som veiledende satser, og er avhengig av helhetsvurderingen og mangelens, eller skadens, grad:

  • Manglende produktmanual: 25 % av kjøpsprisen fratrekkes ved refunderingen
  • Manglende tilbehør: 25 % av kjøpsprisen fratrekkes ved refunderingen
  • Skadet emballasje: 25 % av kjøpsprisen fratrekkes ved refunderingen
  • Manglende emballasje: 25% av kjøpsprisen fratrekkes ved refunderingen

 8. Å angre på deler av et kjøp
 9. Hos Vektekspert kan du returnere deler av et kjøp. Det betyr at hvis du eksempelvis har kjøpt to vekter, så er det mulig å returnere et enkelt av dem. Du kan allikevel ikke få eventuelle leveringskostnader refundert ved denne type returnering.
 10. Returprosessen
  • Kontakt kundeservice og meld din returnering (opplys ordrenummer, produkt og årsak)
  • Kundeservice telefon: (+47) 33 99 74 76
   Kundeservice e-post: support@vektekspert.no
  • Varen legges i original emballasje og pakkes forsvarlig med en kopi av fakturaen.
  • OBS: Se avsnittet “Varens stand, emballasje og innpakning ved returnering” over. Ved manglende emballasje eller tilbehør, bruksmerker på produktet eller feil innpakning, skal kjøperen betale for verditapet i form av nedsatt refundering av kjøpsbeløpet.
  • Vektekspert mottar varen til undersøkelsen. Etter dette returneres mengden av produktet etter 7 dager til kontoen ordren ble betalt med. Ved eventuell verditap, vil verdien av denne bli fratrukket det returnerte beløpet, og du vil få svar på e-post etterfølgende.

§7 Reklamasjonsrett

 1. Du har 2 års reklamasjonsrett på alle varer.
 2. Prosedyre
  • Kontakt kundeservice og informer om reklamasjonen - opplys ordrenummer, produkt og feil.
   Tlf.: 33 99 74 76
   E-post: support@vektekspert.no
  • Såfremt varen har feil eller mangler, og du har reklamert rettidig, utbedrer vi feil eller mangler innenfor rimelig tid. Hvis det viser seg å ikke være mulig, eller vi vurderer det som ikke hensiktsmessig å reparere varen, påtar vi oss i stedet å levere en ny feilfri vare, etter retur av den mangelfulle varen. Vi refunderer dessuten eventuelle dokumenterte utgifter forbundet med returen. Hvis hverken reparasjon eller ny levering er mulig, refunderer vi i stedet kjøpesummen, inklusive utgifter til returnering.
  • Ved ny levering eller refundering: Send pakken i retur i original emballasje til nedenstående adresse og send kvittering for fraktomkostninger til kundeservice (support@vektekspert.no) – husk også å opplyse ordrenummeret.
  • Når varen er mottatt i retur og undersøkt, sender vi deg et nytt produkt ved bytte og refunderer fraktomkostningene. Ved refundering tilbakebetales kjøpssummen + fraktomkostninger til din konto innenfor 7 dager.

 3. Meddelelse om mangel innenfor rimelig tid
 4. Vil du påberope deg en mangel, skal du giv oss beskjed om dette innenfor rimelig tid, etter at du har oppdaget mangelen. I motsatt fall taper du retten til at påberope deg mangelen. Meddelelse gitt innen to måneder etter at du oppdaget mangelen, er alltid rettidig. 
  Dersom du ikke innenfor 2 år etter salgsgjenstandens levering til deg, har meddelt oss at du vil påberope deg en mangel, kan du ikke gjøre den gjeldende senere, medmindre vi har påtatt oss å stå inne for gjenstanden i lengre tid.
 5. Batterier – begrenset reklamasjonsrett
 6. Da batterier har en naturlig begrenset holdbarhet, er reklamasjonsperioden på disse begrenset til 6 måneder fra kjøpsdato.

§8 Fortrolighet og personopplysninger

 1. Personopplysningene oppbevares kryptert. Personopplysningene transmitteres kryptert til og fra virksomheten
 2. Loggstatistikk
 3. Loggstatistikk brukes på www.vektekspert.no og betyr at et statistikk-system samler informasjon som kan gi et statistisk bilde av hvor mange besøkende en webside har hatt, hvor de kommer fra, på hvilken del av websiden besøket avsluttes osv. På www.vektekspert.no brukes loggstatistikk med det formål å optimere nettsiden og dens funksjoner. Dessuten knyttes opplysningene i loggstatistikken til de kundene og brukere som besøker nettsiden, såfremt brukeren oppgir navn, adresser og andre opplysninger i forbindelse med et kjøp på nettsiden, eller ved opprettelse av en brukerprofil.
  Loggstatistikk  brukes dessuten til: Personalisering av markedsføringen mot brukeren, og skape økt brukervennlighet.
 4. For at du kan inngå en avtale med oss via websiden, skal du registrere deg med følgende personlige opplysninger: Navn, adresse, telefonnummer og e-post-adresse. 
 5. Personopplysningene registreres hos Vektekspert.no og oppbevares av QuickPay.
  Vi foretar registreringen av dine personopplysninger, med det formål å kunne levere varen til deg. Når det samles inn personopplysninger via vår webside, sikrer vi at det alltid skjer ved ditt uttrykkelige samtykke, sånn at du er informert om nøyaktig hvilke opplysninger som samles inn og hvorfor. 
  Følgende grupper av medarbeidere har adgang til de registrerte opplysningene: Ledelsen, salg og markedsføring, administrasjon og regnskap.
 6. Registrerte personopplysninger transmitteres kryptert. Det gjøres på følgende måte: Kontakt QuickPay for opplysninger om dette. www.quickpay.dk
 7. Opplysningene videresendes ikke til tredjepart.
  Det registreres ingen personfølsomme opplysninger.
  Som registrert hos Vektekspert.no har du alltid rett til å komme med innsigelser mot registreringen, og du har rett til innsikt i hvilke opplysninger som er registrert om deg. Disse rettighetene har du etter Persondataloven, og henvendelser i forbindelse med dette rettes til Vektekspert.no via e-mail: support@vektekspert.no.dk.
  Denne e-postadressen blir beskyttet mot spam, så du må ha JavaScript aktivert for å se den.

§9 Ansvar og ansvarsbegrensning

 1. Ansvarsbegrensning
 2. Vektekspert kan i ingen tilfelle gjøres ansvarlig for indirekte tap eller følgeskader, herunder, men ikke begrenset til driftstap, avansetap, krav fra tredjepart og/eller beskadigelse av data.
 3. Produktansvar
 4. Vektekspert er ansvarlig for produktansvaret i henhold til produktansvarsloven. Du er forpliktet til uten ugrunnet opphold, skriftlig å meddele Vektekspert såfremt det er oppstått en produktansvarsskade, eller at det er fare for at en slik skade vil inntreffe.
 5. Force Majeure
 6. Hvis det oppstår en ekstraordinær situasjon som er utenfor Vekteksperts kontroll, og som etter kjøpsloven må anses som force majeure, blir Vekteksperts forpliktelser suspendert i det tidsrommet den ekstraordinære situasjon varer. I en sånn ekstraordinær situasjon kan du oppsi din ennå ikke oppfylte ordre med Vektekspert, hvis situasjonen varer, eller antas å ville vare, lengre enn 60 dager. I så tilfelle er ditt oppsigelsesvarsel 14 dager.
  Vektekspert kan ikke holdes ansvarlig for hindringer som ligger utenfor vår makt, eksempelvis produksjonsforstyrrelser, lynnedslag, langvarig strømbrudd, streik eller andre uforutsette hendelser.

§10 Manualer

 1. Når du handler hos Vektkspert, godtar du at enkelte produkter inkluderer en engelsk håndbok og ikke norsk. Har du spørsmål om bruk av vekten, er du alltid velkommen til å kontakte oss. Du er selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss på forhånd for å høre hvilken håndbok som er inkludert.

§11 Tvister

 1. Verneting
 2. Verneting er det til enhver tid gjeldende hjemting for Vektekspert.no
 3. Lovvalg
 4. Norsk lovgivning finner anvendelse på avtaler inngått mellom Vektekspert.no og Kunde
 5. Klage
 6. En klage på en vare eller tjeneste kjøpt hos oss, kan sendes inn til EU-Kommisjonens online klageportal. Klage sendes inn her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
  Ved innsendelse av en klage skal du angi vår e-postadresse: support@vektekspert.no.

§12 Gyldighet

Disse vilkår trer i kraft d. 14.05.2019
Handelsbetingelser for bedrifter


§1 Anvendelse

 1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser (heretter kalt «vilkårene») gjelder for salg og/eller levering av enhver ytelse/produkt (heretter kalt «varen» eller «ytelsen») fra Vektekspert.no (Eid av Value Group ApS, c/o ECOVIS, Postboks 1904 Vika, 0124 Oslo) til bedrifter, organisasjoner og myndigheter i Norge (heretter kalt «kunden»).
 2. Vilkårene gjelder med mindre annet uttrykkelig og skriftlig er avtalt mellom kunden og Vektekspert.no, og uansett om avtalen er inngått via internett, e-shop, e-post, telefaks, telefon eller på annet vis.
 3. Det er en forutsetning for kundens kjøp at disse vilkårene aksepteres, og kunden oppfordres til å lese grundig igjennom vilkårene.

§2 Opplysninger, avtaleinngåelse mv.

 1. Avtalen inngås hovedsakelig ved Kundens elektroniske bestilling på www.vektekspert.no. Deretter kan kjøpsavtale inngås enten skriftlig (herunder via e-post) eller muntlig (herunder telefonisk).
 2. Endelig avtale mellom kunden og Vektekspert.no anses først for inngått, når Vektekspert.no etter å ha mottatt kundens ordre på sin server, har sendt en skriftlig ordrebekreftelse pr. e-post med opplysninger om ordrenummer, navn og adresse, betalingsmåte, leveringsadresse samt en oversikt over de bestilte varer/ytelser.
 3. Ethvert tilbud av varer/ytelser, prisopplysninger m.m. på Vektekspert.no’s hjemmeside samt i salgsmateriale, kataloger m.m. er alene å oppfatte som en oppfordring til å gjøre tilgjengelig, og er derfor ikke bindende for Vektekspert.no.
 4. Kunden oppfordres til å skrive ut ordrebekreftelsen umiddelbart etter medtagelsen, da denne kan være relevant i forbindelse med returnering eller reklamasjon.

§3 Avtalens innhold

Vektekspert.no forbeholder seg rett til å endre de til enhver tid gjeldende forretningsvilkår. Kunden er underlagt de forretningsvilkår som er gjeldende på bestillingsdatoen. Forretningsvilkårene gjelder på alle avtaler som inngås mellom Vektekspert.no og Kunden som de eneste vilkår og erstatter alle andre vilkår.


§4 Reklamasjonsrett

 1. Kunden er forpliktet til straks og senest dagen etter mottagelsen av en leveranse å foreta en kontroll av varen/ytelsen, samt å undersøke denne for eventuelle mangler. Ved transportskade på leveransen skal denne avvises eller mottas med forbehold ved å anmerke det på terminalen/fraktbrevet. Transportskade er utvendige, synlige skader på emballasjen.
 2. Vektekspert kan alene gjøres ansvarlig for å utbedre opprinnelige feil og mangler i overensstemmelse med kjøpslovens bestemmelser. Konstaterer kunden feil og mangler, skal kunden straks reklamere skriftlig til Vektekspert.no med spesifikasjon av den mangel som gjøres gjeldende. Reklameres det ikke rettidig, bortfaller retten til å gjøre mangler gjeldende.
 3. Reklamasjonsperioden er under alle omstendigheter begrenset til 12 måneder fra levering. Etter reklamasjonsperiodens utløp, kan kunden således ikke påberope seg mangler. For tredjepartsprodukter gjelder den reklamasjonsfristen som fremgår av underleverandørens reklamasjonsbestemmelser. Bytte eller reparasjon medfører ikke at det påløper en ny 12 måneders reklamasjonsperiode.
 4. Vektekspert.no’s ansvar for feil og mangler er alltid begrenset til Vektekspert.no’s valg om enten å foreta reparasjon/utbedring eller omlevering innenfor rimelig tid.
 5. Vektekspert.no er uten ansvar for feil og mangler som blant annet skyldes endringer foretatt av kunden, reparasjon utført av andre enn Vektekspert.no eller Vektekspert.no’s servicepartnere.
 6. Det ytes ikke ytterligere garanti fra Vektekspert.no’s side, med mindre dette er uttrykkelig og skriftlig avtalt. Garanti og serviceforpliktelser utover det som måtte være uttrykkelig og skriftlig avtalt med Vektekspert.no, påhviler således ikke Vektekspert.no, men den gjeldende produsent og dens eventuelle serviceapparat.
 7. Prosedyre ved reklamasjon
  1. Kontakt kundeservice og meld fra om reklamasjonen – opplys ordrenummer, produkt og feil.
   Telefon: 33 99 74 76
   E-post: support@vektekspert.no
  2. Såfremt varen er beheftet med feil eller mangler og du har reklamert rettidig, utbedrer vi slike feil eller mangler innenfor rimelig tid. Hvis det viser seg å ikke være mulig å reparere varen, eller vi ikke anser det hensiktsmessig å reparere varen, påtar vi oss i stedet å levere en ny, feilfri vare etter retur av den mangelfulle vare. Vi refunderer dessuten eventuelle dokumenterte utgifter forbundet med returen. Hvis verken reparasjon eller omlevering er mulig, refunderer vi i stedet kjøpesummen, inklusive utgifter til returnering.
  3. Ved omlevering eller refundering: Kundeservice sender deg en betalt pakkelabel med returadressen påført, som du skal sette på pakken med det defekte produktet og sende i retur.
  4. Når varen er mottatt og undersøkt, sender vi deg et nytt produkt ved omlevering. Ved refundering tilbakebetales beløpet til din konto innenfor 7 dager.

§5 Angrerett

Vektekspert tilbyr ingen angrerett for bedrifter.
Dersom kunden nekter mottakelse, ikke henter sin pakke på leveringsstedet eller har oppgitt feil leveringsadresse, skal kunden betale for returkostnader pluss et administrasjonsgebyr på 75 kroner.

 1. Returprosessen

  1. Kontakt kundeservice og meld din returnering (opplys ordrenummer, produkt og årsak)
  2. Varen legges i original emballasje og pakkes forsvarlig med en kopi av fakturaen.
  3. OBS: Se avsnittet “Varens stand, emballasje og innpakning ved returnering” over. Ved manglende emballasje eller tilbehør, bruksmerker på produktet eller feil innpakning, skal kjøperen betale for verditapet i form av nedsatt refundering av kjøpsbeløpet.
  4. Vektekspert mottar varen til undersøkelsen. Etter dette returneres mengden av produktet etter 7 dager til kontoen ordren ble betalt med. Ved eventuell verditap, vil verdien av denne bli fratrukket det returnerte beløpet, og du vil få svar på e-post etterfølgende.

§6 Erstatningsansvar

 1. Vektekspert.no er ikke erstatningsansvarlig i tilfelle av forsinkelse eller mangler ved varen/ytelsen. Vektekspert.no fraskriver seg således ethvert ansvar for følgetap og/eller indirekte tap herunder driftstap, avansetap, tapt arbeidsfortjeneste, tap av data og/eller andre indirekte tap samt omkostninger i forbindelse med reetablering/oppdatering m.m. i anledning av mangler ved det solgte.
 2. Vektekspert.no’s produktansvar er begrenset til det ansvar som følger av produktansvarsloven, og Vektekspert.no fraskriver således ethvert ansvar for produktskader på annet grunnlag. Kunden er forpliktet til uten ugrunnet opphold skriftlig å meddele Vektekspert.no, hvis det er oppstått en produktansvarsskade, eller at det er fare for at en slik skade vil inntreffe.

§7 Produktinformasjon

 1. Vektekspert.no er meget nøye med å opplyse så presist og korrekt om de gjeldende produkter som mulig. Det tas dog forbehold for trykkfeil.
 2. Bildene som finnes på Vektekspert.no er eksempler, og er ikke en del av avtalegrunnlaget.

§8 Priser

Alle priser er angitt eks. MVA, med mindre annet uttrykkelig fremgår.


§9 Betaling

 1. Betalingsmetoder
  1. Kredittkortbetaling.
  2. Det er mulig å betale med kredittkort hos Vektekspert.no. 
   Vi godtar VISA, MasterCard, VISA Electron og Maestro.
  3. Fakturabetaling (for virksomheter)
  4. Vi sender fakturaen til deg per e-post så snart pakken er sendt fra lageret. Fakturaen er utstedt direkte av oss eller vår samarbeidspartner Midt Factoring,  er fakturaen utstedt av Midt Factoring er det de som vil innkreve utestående krav. Har du spørsmål til din faktura fra Midt Factoring ber vi deg ta direkte kontakt med Midt Factoring. I mailen og på fakturaen vil du finne en betalingsveiledning. Du har 14 dager til å betale fakturaen på. Fakturabetaling koster NOK 25 ex MVA i fakturagebyr.
  5. KLARNA
  6. I samarbeid med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, tilbyr fakturabetaling. Betalingen går alltid direkte til Klarna. Forfallsdato er 14 dager fra tidspunktet varene er sendt ut. Faktura vilkårene finner du här.
   Her finner du mer informasjon om Klarna, og  her kan du lese brukervilkårene deres. Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas  personvernerklæring.
   Velger du å betale med KLARNA, vil du bli bedt om å oppgi ditt personnummer, som KLARNA bruker til en kredittvurdering. Vi sender deg en faktura via e-post så snart ordren er sendt. I mailen og på fakturaen vil du finne en betalingsveiledning.
  7. EHF faktura (for virksomheter)
  8. EHF-faktura er en faktura sendt via EHF-nettverket. Derfor krever det at organisasjonen din kan motta en EHF-faktura for å velge denne betalingsmåten.
 2. Ved ordre over 500 NOK (ekskl. MVA) vil Vektekspert.no forbeholde seg retten til å vurdere kundens kredittverdighet, og på bakgrunn av denne vurderingen forlange fullt eller delvis depositum av beløpet innen ordrens avsendelse. Har kunden valgt å få ordren levert på kredit, vil Vektekspert.no etter avtalens inngåelse kontakte kunden med ytterligere opplysninger om depositum.
 3. Kunden kan ikke foreta motregning i kjøpesummen for krav henhørende fra andre rettsforhold, og kunden kan ikke utøve tilbakeholdsrett eller nekte betaling på grunn av forsinkelse, reklamasjon eller motkrav vedrørende den konkrete leveransen.
 4. Ved forsinket betaling påregnes rente i henhold til gjeldende lovgivning.

§10 Levering

 1. Leveringstid
 2. Du kan se leveringstid på hver produktside. Leveringstiden avhenger av hvilket lager produktet sendes fra. Vi har 3-7 dagers levering på de fleste produkter.
  • Hvis du kjøper verifikasjon eller kalibreringsbevis, legg til 2 dager leveringstid.

  Vektekspert tar ikke noe ansvar for økonomiske tap ved sen levering.
 3. Fraktomkostninger
 4. Fraktprisen avhenger av ordrens samlede vekt. Du kan se fraktprisen når du legger produktet i handlekurven og går til kassen.
  Våre forsendelser sendes alltid som forsikret pakke.
 5. Levering skjer utelukkende til adresser i Norge. Forsendelser til andre land krever særlig avtale, og kunden oppfordres til å kontakte Vektekspert.no for fraktpriser og estimert leveringstid. Vektekspert.no leverer ikke til oversjøiske og utenlandske mottakeradresser.
 6. Kan levering som følge av kundens forhold ikke gjennomføres, henstår varen for kundens regning og risiko. Vektekspert.no er i denne anledning berettiget til å oppkreve lagerleie, omkostninger m.m. I tilfelle av forsinkelse kan kunden alene oppheve avtalen og kun, hvis forsinkelsen overstiger 3 uker. Kunden har i så fall alene rett til å få tilbakebetalt allerede betalt beløp, og kunden kan således ikke gjøre andre mislighold gjeldende i anledning av den oppståtte forsinkelsen.

§11 Fortrolighet

 1. Personopplysningene oppbevares kryptert, Personopplysningene transmitteres kryptert til og fra virksomheten
 2. Loggstatistikk
 3. Loggstatistikk brukes på www.vektekspert.no og betyr at et statistikk-system samler opp informasjon som kan gi et statistisk bilde av hvor mange besøkende en webside har hatt, hvor de kommer fra, på hvilken del av websiden butikken forlates m.m. På www.vektekspert.no brukes loggstatistikk med det formål å optimere websiden og dens funksjoner. I tillegg knyttes opplysningene i logg-statistikken til de kunder og brukere som besøker websiden, såfremt brukeren tilkjennegir navn, adresser og andre opplysninger i forbindelse med et kjøp på websiden, eller opprettelsen av en brukerprofil.

Loggstatistikk brukes dessuten til: Personalisering av markedsføringen mot brukeren, og skape økt brukervennlighet.

For at du kan inngå en avtale med oss via websiden skal du la deg registrere med følgende personlige opplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse.

Personopplysningene registreres hos Vektekspert.no og oppbevares av QuickPay.

Vi foretar registreringen av dine personopplysninger med det formål å kunne levere varen til deg. Når det samles inn personopplysninger via vår webside, sikrer vi at det alltid skjer med aktivt samtykke, således at du er informert om akkurat hvilke opplysninger som samles inn og hvorfor.

Følgende grupper av medarbeidere har adgang til de registrerte opplysningene: Ledelsen, salg og markedsføring, administrasjon og regnskap.

Registrerte personopplysninger transmitteres kryptert. Det gjøres på følgende måte: Kontakt QuickPay for opplysninger om dette. www.quickpay.dk

Opplysningene videresendes ikke til tredjepart.

Det registreres ingen personfølsomme opplysninger.

Som registrert hos Vektekspert.no har du alltid rett til å komme med innsigelser mot registreringen, og du har rett til innsikt i hvilke opplysninger som er registrert om deg. Disse rettighetene har du etter persondataloven, og henvendelse i denne forbindelse rettes til Vektekspert.no via e-post: support@vektekspert.no.dk.

Denne e-postadresse blir beskyttet mot spam, du må ha JavaScript aktivert for å se den.


§12 Eiendomsforbehold

 1. Vektekspert.no forbeholder seg eiendomsretten til Varen, så lenge det ikke er mottatt full betaling for den bestilte varen.
 2. Inntil eiendomsretten er overdratt til kunden, skal det solgte oppbevares og vedlikeholdes forsvarlig. Skader på det solgte, utover hva vanlig slitasje medfører, skal erstattes av kunden. Kunden har dessuten plikt til å holde det solgte brann-, tyveri- og vannskadeforsikret til varens fulle verdi. Kunden forplikter seg til ikke uten Vektekspert.no’s skriftlige samtykke å disponere over det solgte på en måte, som kan forringe Vektekspert.no’s sikkerhet i varen, herunder men ikke begrenset til pantsetning, utleie eller utlån av varen.

§13 Manualer

 1. Når du handler hos Vektkspert, godtar du at enkelte produkter inkluderer en engelsk håndbok og ikke norsk. Har du spørsmål om bruk av vekten, er du alltid velkommen til å kontakte oss. Du er selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss på forhånd for å høre hvilken håndbok som er inkludert.

§14 Tvister

 1. Verneting
 2. Verneting er det til enhver tid gjeldende hjemting for Vektekspert.no
 3. Lovvalg
 4. Norsk lovgivning anvendes på avtaler inngått mellom Vektekspert.no og Kunden.

§15 Gyldighet

Disse vilkår trer i kraft d. 14.05.2019.